Deze grasmaaier van Honda is de snelste ooit
Snelste ter wereld

Deze grasmaaier van Honda is de snelste ooit

17-07-2018 10:55 Laatste update: 11:48

Honda's nieuwste grasmaaier, de Mean Mower V2, haalt maar liefst 240 km/u.

Honda maakt fijne motoren voor onder andere bootjes en grasmaaiers. Van die niet stuk te krijgen Japanse precisie. Wie denkt dat Honda's techneuten geen humor hebben, heeft de laatste creatie nog niet gezien: de Mean Mover V2. Honda bouwde al de snelste grasmaaier ter wereld, maar recent werd dat record verbroken. Om de eer terug te winnen, werd de Mean Mower V2 in elkaar gesleuteld. Met het 1 liter viercilinder motorblok uit een Honda CBR-racemotor wordt 190 pk gehaald bij 13.000 toeren.

Deze maaier klinkt daardoor niet als het apparaat dat jij in de schuur hebt staan. De versnellingsbak heeft Formule 1-stijl schakelpeddels die door de zesversnellingsbak schakelen met precisie en snelheid. De 10 inch-wielen hebben raceslicks om optimale grip op het asfalt te krijgen. In je tuin graaf je je naar alle waarschijnlijkheid bij het minste gas al een paar centimeter in.

De topsnelheid is 240 km/u, waarmee het record teruggehaald moet kunnen worden. Valt er ook te maaien met deze Mean Mower V2? Jazeker, anders kan er geen record gehaald worden. De messen zijn van carbon, zodat je niet teveel dood gewicht mee hoeft te slepen.