Ferrari-designer bouwt elektrische superauto
Trap 'm op z'n staart

Ferrari-designer bouwt elektrische superauto

16-07-2018 10:48 Laatste update: 17-07-2018 12:07

Pininfarina, het ontwerpbureau achter de bekende Ferrari-auto's, heeft zijn zinnen gezet op een elektrische superauto.

Zoals dat gaat bij het creëren van een hype, zijn nu de eerste teasende beelden gedeeld van de nieuwe superauto van het Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina. Te zien op de foto's zijn vage contouren van wat uiteindelijk, in 2020, de supersportauto PFO moet gaan worden. 

Het bijna 90-jaar oude bureau (wiki) ontwierp bekende automodellen voor Ferrari, Maserati, Alfa Romeo, Lancia en Fiat, zoals de Maserati GranTurismo, de Ferrari P4/5, de Alfa Romeo Spider en de Ferrari Testarossa. Het is voor het eerst dat het op deze schaal helemaal zelf een auto wil gaan bouwen.

Duizelingwekkend

De specificaties van het ontwerp zijn duizelingwekkend: topsnelheid van 400 kilometer per uur, van 0 naar 100 in 2 seconden, 480 kilometer bereik op een acculading en binnen 15 minuten laadtijd 80 procent van de accu weer tot je beschikking.

De software van de auto wil het bedrijf niet zelf gaan doen. "We zullen eerder gaan praten met bedrijven als Apple, Google en Salesforce en dat integreren dan onze eigen systemen te ontwikkelen", zegt de ceo Michael Perschke tegen The Verge.

Duurt nog even

Pininfarina laat weten dat de auto eind deze zomer te bestellen is, al is het alleen voor mensen die door het bedrijf geselecteerd zijn. In 2019 wil Pininfarina de conceptauto presenteren, om vanaf tweede helft 2020 de auto daadwerkelijk te gaan leveren. De prijs wordt een niet zo subtiele 2 miljoen dollar.

Er zijn meerdere autofabrikanten bezig met het maken van een elektrische superauto. Ferrari kondigde begin dit jaar ook een superauto aan, Porsche komt volgend jaar met de Porsche Taycan en BMW introduceert de BMW i8 Roadster

Bekijk ook onze video over de nieuwe elektrische Jaguar I-Pace:

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.