Column: Ik kijk alleen Instagram tijdens het poepen
Bekentenis?

Column: Ik kijk alleen Instagram tijdens het poepen

02-09-2018 21:19 Laatste update: 21:18

Bram van Dijk

Een groter contrast bestaat niet. Bram ziet de mooiste vakanties, de gaafste borrels en de gelikste momenten aan hem voorbij trekken als hij met zijn broek op zijn knieën zit.

Iedereen op Instagram is tegenwoordig 'contentmaker', die ervoor moet zorgen dat zijn leven een beetje interessant is voor zijn volgers. Daarbij is het belangrijk om te weten wie je publiek is. Je moet weten voor wie je het maakt, hoe je publiek denkt, wat ze leuk vinden en wanneer ze je video's en foto's tot zich nemen.

Omdat ik houd van transparantie wil ik tegen alle instagrammers zeggen: ik kijk alleen op Instagram tijdens het poepen.

Het is ervoor gemaakt

Volgens mij ben ik niet de enige. Instagram lijkt wel speciaal ontwikkeld te zijn als vermaak tijdens het poepen. Het kan met één hand, je hebt je hoofd er niet bij nodig, je scrollt gewoon naar beneden en er wordt niks van je verwacht. Je krijgt nauwelijks notificaties waar je dan weer op moet reageren. Je kunt er mee stoppen wanneer je maar wilt, je hoeft niet eerst iets 'af' te kijken, maar bent ook niet te vroeg klaar.

En tijdens het afvegen klik je de Instagram Stories aan, dan hoef je niet eens meer te scrollen om toch alle avonturen te bekijken.

Contrast

Het contrast kan bijna niet groter tussen alle mooie beelden van de zender en omgeving van de ontvanger. Het is niet erg, er is geen probleem, maar volgens mij is het gewoon goed om in je achterhoofd te houden.

Dus weet de volgende keer als je een foto plaatst van lekker bootje varen met de meiden, je pasgeboren baby in een berenpak of nonchalant lopend door de straten van Venetië: de persoon aan de andere kant van de smartphone veegt waarschijnlijk net zijn reet af.

Groetjes! ???

PS. Volg Bright ook op Instagram