Zonlicht-accordeon wint knutselwedstrijd Nintendo
Creatief met de Switch

Zonlicht-accordeon wint knutselwedstrijd Nintendo

16-07-2018 14:17 Laatste update: 14:17

Een accordeon van karton speelt als de zon wegvalt. Dat is een van de winnaars van de knutselcompetitie van Nintendo, met creatieve projecten die de Switch-spelcomputer gebruiken.

De Nintendo Switch is sinds kort uit te breiden met de Nintendo Labo-sets. Dit zijn kartonnen bouwpakketjes waarmee bijvoorbeeld een robotpak of een vishengel te maken zijn.

Nu is Nintendo Labo zo uitgerust dat je ook zelf met karton kan gaan knutselen om nieuwe spellen te bedenken. Om de geest te prikkelen heeft Nintendo Labo Creaters Contest opgezet.

Accordeon

Een van de winnaars is de zonlicht-accordeon van Momoka Kinder, een knutselaar die in haar leven nog nooit een echte accordeon heeft aangeraakt. Toch bouwde ze van twee dozen en een opgevouwen papier een muziekinstrument.

De rechter Switch-controllers ging onderin de doos, met daarin zeven kleine gaatjes - voor elke noot één gat. Doordat er een sensor in de controller zit, herkende de controller wanneer een van de gaatjes afgedekt werd en dus geen zonlicht meer kreeg. Dit werd dan omgezet naar een geluid. De linker Switch-controller bepaalde het volume doordat het opgetild werd. Het beeldscherm zorgde voor de octaven.

Andere winnaars

In totaal heeft Nintendo bij deze ronde negen winnaars uitgekozen. Zo maakte een man een theeschenkspel voor vier spelers en een andere creator een soort arcade-speeldoos waarbij de speler een lijn moet volgen.