© WHO TV

iPhone overleeft val van 300 meter uit vliegtuig
Geen krasje

iPhone overleeft val van 300 meter uit vliegtuig

16-07-2018 14:48 Laatste update: 14:57

Een vrouw liet haar telefoon uit een pleziervliegtuigje vallen, maar vond de iPhone later weer zonder enige schade terug.

Tijdens een pleziervlucht in een oud vliegtuigje wilde de Amerikaanse Sarvinder Naberhaus even een fotootje maken van het uitzicht. Ze hield haar iPhone iets buiten boord, waarna een windvlaag de telefoon uit haar handen sloeg, schrijft het lokale nieuwsstation WHO TV

Volgens de piloot vloog het vliegtuig op zo'n 300 meter hoogte. Desondanks probeerde Naberhaus via de app Find My Phone de telefoon te traceren. Na twee pogingen lukte dit, waarna ze haar telefoon keurig in het hoge gras in een weiland terugvond. Hij werkte nog prima en had zelfs geen krasje. "God heeft een geweldig gevoel voor humor", concludeerde de gelukkige.

Onder water

Het lijkt wel alsof het sluikreclame van Apple is. Een paar maanden geleden vond een duiker nog een iPhone X in een rivier. Dat toestel had een week onder water gelegen, maar werkte nog steeds.

Al kunnen goedkopere toestellen ook wel tegen een stootje. Een jaar geleden viel een Samsung S5 van 300 meter naar beneden zonder kapot te gaan. De telefoon filmde de val, plus de onverschillige reactie van de vinder: "This ain't my phone."