© Screenshot Zomergasten

Interviews Zomergasten te beluisteren als podcast

Van der Laan bij Zomergasten

Podcast

Interviews Zomergasten te beluisteren als podcast

17-07-2018 14:36 Laatste update: 14:36

Het interviewprogramma Zomergasten is dit seizoen niet alleen te bekijken op tv, maar ook te beluisteren als podcast. Als voorproefje is de aflevering met de inmiddels overleden Eberhard van der Laan online gezet.

Uitzendingen van Zomergasten waren tot nu toe slechts tien dagen terug te zien, vanwege alle rechten op de gekozen televisie- en filmfragmenten. Deze worden in de podcast omschreven door Vrije Geluiden-presentator Tom Klaassen. De gesprekken blijven hierdoor beschikbaar. "Alleen de fragmenten hebben we eruit geknipt, want die kan je bij een podcast toch niet zien. Wel leggen we even uit wat je mist aan beeld, zodat je van het gesprek niks hoeft te missen," schrijft de VPRO.

De podcasts zijn overigens niet direct beschikbaar na de uitzending. Op de woensdag na de aflevering komt het integrale gesprek tussen presentatrice Janine Abbring en haar gast online.

Dit jaar schuiven bij Abbring theatermaker Romana Vrede, voetbalcoach Louis van Gaal, internetpionier Marleen Stikker, schrijver Pieter Waterdrinker, minister van Economische Zaken Eric Wiebes en psychotherapeut en schrijver Esther Perel aan.