Baas Google-bedrijf Nest weg na 'opstand personeel'
Vogelvrij

Baas Google-bedrijf Nest weg na 'opstand personeel'

18-07-2018 07:25 Laatste update: 09:31

De CEO van Googles smarthome-bedrijf Nest is vertrokken, kennelijk na een opstand van zijn medewerkers.

Volgens bronnen van CNET zou het Nest-personeel CEO Marwan Fawaz al langer liever kwijt dan rijk zijn. Ze zouden hem meer zien als manager dan als leider van een bedrijf. Eerder dit jaar voegde Google-moederbedrijf Alphabet het personeel van Nest al samen met het hardware-team van Google, dat onder meer de Google Home-speakers en Pixel-telefoons maakt.

Nu vallen zowel Nest als het Google-hardwareteam onder leiding van Google-veteraan Rishi Chandra. Het Nest-personeel zou blij zijn met die verandering. Chandra was eerder verantwoordelijk voor onder meer de succesvolle Chromecast en de Google Home.

Verkoop aan Amazon

Nest werd in 2004 voor Google overgenomen, voor 3,2 miljard dollar. Het ging toen als los bedrijf verder onder Google-moederbedrijf Alphabet. Nest-oprichter en toenmalig CEO Tony Fadell verliet Nest in 2016. De ambitieuze Fadell was eerder bij Apple verantwoordelijk voor de iPod, maar kon het bij Nest niet waarmaken.

Kort daarvoor zou Google volgens CNET ook een verkoop hebben onderzocht. Google zou gesprekken hebben gehad met Amazon over een eventuele overname van Nest. Fadell zou daar echter een stokje voor hebben gestoken. In februari van dit jaar vertrok de andere oprichter van Nest, Matt Rogers.

Slimme thermostaat en camera's

Nest werd bekend met zijn slimme thermostaat. Na een overname van camerabedrijf Dropcam maakt de divisie ook slimme camera's voor in en om het huis.