Microsoft hint naar 'nieuwe Xbox-hardware'
Xbox Elite?

Microsoft hint naar 'nieuwe Xbox-hardware'

18-07-2018 16:19 Laatste update: 17:20

Microsoft presenteert tijdens de gamebeurs Gamescom eind augustus 'nieuwe Xbox-hardware'.

Dat schrijft Microsoft in de aankondiging van zijn aanwezigheid op de Gamescom. Het bedrijf toont daar 'volledig nieuwe Xbox-hardware en -accessoires'. Een nieuwe Xbox kan het niet zijn: die zou pas in 2020 verschijnen. Wat is het dan?

Wellicht de opvolger van de Xbox Elite Controller. De eerste versie van die premium-controller werd in 2015 gepresenteerd tijdens gamesbeurs E3. De controller heeft verwisselbare knoppen en sticks, de knoppen zijn programmeerbaar, aan de achterkant zitten extra trekkers die als knop kunnen worden ingesteld en er zijn hoogwaardige materialen gebruikt. Met een prijs van 149 euro is de controller vooral voor de veeleisende of professionele gamer.

Nieuwe functies

Begin dit jaar lekten afbeeldingen van een nieuw model uit, die volgens een bron van The Verge echt waren. De nieuwe versie van de Elite Controller zou drie in plaats van twee profielen kunnen onthouden en drie gevoeligheidsstanden voor de trekkers. Zelfs de stugheid van de beweging van de sticks zou aangepast kunnen worden.

Net als de recente nieuwe normale Xbox One-controllers zou ook de nieuwe Elite bluetooth krijgen. Bij vorige modellen was een dongle nodig om ze met Windows te gebruiken. Ook zou de nieuwe controller een magnetische laadaansluiting krijgen, zodat hij op een dock kan worden opgeladen.

Gamesbeurs Gamescom gaat op 21 augustus van start in het Duitse Keulen.

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.