Samsung galaxy x opvouwbare smartphone flexibel
Flexibele smartphone

'Opvouwbare telefoon Samsung komt begin 2019'

18 juli 2018 om 18:23
Laatste update: 23 januari 2019 om 17:39

Samsung zou van plan zijn om zijn opvouwbare smartphone begin volgend jaar uit te brengen, voor 1500 dollar.

In 2017 beloofde een Samsung-topman al dat zijn bedrijf met een opvouwbare smartphone zou komen. Volgens The Wall Street Journal komt die telefoon begin 2019 op de markt. Opengeklapt zou de telefoon een schermformaat van 7 inch hebben, grofweg het formaat van een kleine tablet, zeggen ingewijden.

Flexibel oled-scherm

De telefoon zou 'als een portemonnee' dubbelgevouwen kunnen worden. In opgevouwen stand zou de telefoon achterop twee camera's hebben, en voorop een klein schermpje. De telefoon zou opvouwbaar zijn door een oled-scherm.

In tegenstelling tot lcd is oled erg flexibel. Samsung is momenteel 's werelds grootste fabrikant van oled-schermen voor smartphones. De opvouwbare telefoon van Samsung zou een speciaal scharnier bevatten, dat er voor zorgt dat het toestel in opengevouwen modus als één naadloos scherm te zien is.

Concurrentie

Samsung zou per se de eerste willen zijn die met een opvouwbare telefoon op de markt komt. Grote concurrent LG kreeg onlangs een patent op een eigen opvouwbare telefoon. Ook Apple heeft zo'n patent en ook Microsoft zou aan een kleine, opvouwbare Surface-tablet werken.

Verwacht wordt dat Samsung een kleine oplage van zijn toestel gaat verkopen, net als enkele jaren geleden bij zijn eerste telefoon met gebogen schermranden. The Wall Street Journal noemt dezelfde hoge prijs van 1500 dollar die eerder al werd genoemd.

Kijk ook: de eerste opvouwbare smartphone