Amsterdamse gamemaker Guerrilla breidt flink uit
Hitgame voor PS4

Amsterdamse gamemaker Guerrilla breidt flink uit

19-07-2018 08:28 Laatste update: 08:38

Door het succes van de PlayStation 4-game Horizon Zero Dawn is het kantoor van Guerrilla Games aan de Amsterdamse Herengracht te klein geworden. De gamemaker gaat daarom verhuizen naar het oude Telegraafgebouw in het centrum van Amsterdam. Het bedrijf wil uitbreiden van 250 naar 400 werknemers.

Horizon Zero Dawn verbrak alle verkooprecords voor een Nederlandse game. In maart was het spel al meer dan 7,6 miljoen keer over de toonbank gegaan, en laat daarmee andere populaire Nederlandse consolegames ver achter zich.

Het industriële gebouw aan de Nieuwezijds Voorburgwal wordt momenteel flink verbouwd door eigenaar Kroonenberg Groep. Toen had Guerrilla-directeur Hermen Hulst al een oogje op het pand. Hulst zocht al drie jaar naar een groeiruimte, zegt hij tegen Het Parool. Met de nieuwe ruimte verwacht hij de komende tien jaar vooruit te kunnen. 

Momenteel werken er zo'n 250 mensen bij Guerrilla, met name ontwikkelaars die games maken. Guerrilla is bekend geworden door de PlayStation-gamereeks Killzone en al jaren de bekendste gamestudio van Nederland. Met de verhuizing wil Guerrilla de komende tijd nog eens 150 mensen aannemen.

Horizon Zero Dawn

De game Horizon Zero Dawn werd vorig jaar door critici zeer lovend ontvangen, en groeide uit tot één van de best beoordeelde titels van het jaar.

In de game leeft een primitieve mensheid weer in stammen, omgeven door robotdieren waarvan zij het ontstaan niet kennen. Via hoofdrolspeelster Aloy komen spelers al boogschietend en verkennend achter de geschiedenis van de prachtige landschappen vol vreemde robotdieren.

Nieuwe games

Hulst is van plan om, mede door de verhuizing en verwachte groei van werknemers, sneller games uit te brengen. Aan Horizon is 6,5 jaar gewerkt, dat is uitzonderlijk, zegt Hulst tegen de krant. Hij is van plan eens in de twee, drie jaar games uit te brengen en werkt aan nieuwe titels maar ook aan opvolgers van bestaande games.