Spotify heeft geen plannen voor blokkeerfunctie
Oren dicht

Spotify heeft geen plannen voor blokkeerfunctie

19-07-2018 10:51 Laatste update: 10:52

Muziekdienst Spotify heeft geen plannen voor een blockfunctie, zodat bepaalde personen niet kunnen zien wat je luistert.

De blokkeerunctie is een standaardmaatregel voor sociale media. Heb je een openbaar profiel op Instagram, Twitter of Facebook, dan kan je ongewenste bezoekers blokkeren. Een fijne middenweg, in plaats van het meteen maar privé zetten van een account.

Spotify heeft echter nog steeds geen blokkeerfunctie, meldt BuzzFeed News. Wie Spotify gebruikt weet: je kan live zien welke muziek je vrienden luisteren en iedereen die jou volgt kan zien wat jij luistert. Omdat Spotify geen blokkeerfunctie heeft, kan iedereen die dat wil met je meekijken. Wie dat wil voorkomen kan nu alleen de privémodus inschakelen, maar dan is het delen van muziek met alle vrienden niet meer mogelijk.

Stalkers

BuzzFeed News haalt een vrouw aan die na een beëindigde relatie door haar ex online werd gestalkt. Ze kon hem overal blokkeren, behalve op Spotify. Ondanks een vaak ondertekende petitie zegt Spotify tegen BuzzFeed News dat het nog geen plannen heeft voor een blokkeerfunctie. Op zijn forum noemt Spotify de functie een goed idee, maar stelt het wel dat het momenteel niet op zijn ontwikkelschema staat.