Amazon maakt Stranger Things-tegenhanger
80's sci-fi

Amazon maakt Stranger Things-tegenhanger

19-07-2018 13:31 Laatste update: 15:26

Amazon ontwikkelt een eigen tegenhanger voor de Netflix-hitserie Stranger Things.

De nieuwe scifi-serie voor Amazons videodienst Prime Video heet Tales From the Loop, meldt Variety. De serie is gebaseerd op het werk van de Zweedse kunstenaar Simon Stålenhag. Zijn herkenbare schilderijen duiken al jaren overal op het internet op en tonen het Zweedse platteland gemengd met robots, ruimteschepen en andere sciencefiction-elementen.

Een boek met het werk van Stålenhag was al een groot succes op Kickstarter, waarna de kunstenaar al een roleplaying-game rond zijn werk lanceerde. Stålenhag omschrijft zijn werk als 'verhalen uit een kindertijd die nooit was'.

Tales From the Loop draait om een groep tieners op het Zweedse platteland, eind jaren '80. Nadat een deeltjesversneller een storing krijgt, beginnen er allemaal vreemde dingen in hun dorp te gebeuren. Daarmee vist de serie van Amazon in dezelfde vijver als Stranger Things: de nostalgische jaren '80 gemengd met bekende scifi-elementen.

Het is nog niet bekend wanneer de serie te zien is op Amazon Prime Video. De videodienst van Amazon is sinds eind 2016 beschikbaar in Nederland.