Alleen als-ie ijskoud is...

Nieuwe MacBook Pro haalt beloofde snelheid alleen in vriezer

Nieuwe MacBook Pro bereikt beloofde snelheid alleen in de vriezer
20 juli om 08:09
Laatste update: 20 juli om 10:45

Wie een MacBook Pro met een Core i9-processor van Intel aanschaft, hoeft er niet op te rekenen dat het apparaat de beloofde snelheid van 2,9 GHz haalt. Tenzij je je laptop in de vriezer legt.

Het koelsysteem van de MacBook Pro is niet opgewassen tegen de hitte die de Intel-processor produceert, schrijft Business Insider. Om beschadiging door oververhitting te voorkomen schakelt de Core i9-processor terug als de laptop te heet wordt.

Het gevolg is dat de nieuwe MacBook Pro met een Core i9 slechter presteert dan de vorig jaar uitgebrachte MacBook Pro met een Core i7, zo ontdekte YouTuber Dave Lee. “Dit is onacceptabel”, meent Lee, die in zijn video laat zien dat zijn MacBook Pro een stuk beter presteert in de vriezer. “Apple zou dit niet zomaar op de markt mogen brengen.”

Lee is niet de enige MacBook Pro-gebruiker die forse kritiek heeft. Op Reddit staan verschillende klachten van mensen die hun laptop terugbrengen of hebben besloten om hun bestelling te cancellen. “Hij bereikte de geadverteerde turbosnelheid niet een keer, niet eens een fractie van een seconde”, aldus een teleurgestelde gebruiker.

Volg ons YouTube-kanaal voor onze video over de nieuwe MacBook Pro komende week.