Vliesje toetsenbord MacBook Pro beschermt tegen vuil
Intern document

Vliesje toetsenbord MacBook Pro beschermt tegen vuil

20-07-2018 08:42 Laatste update: 11:50

Apple heeft lering getrokken uit de problemen met de toetsenborden van eerdere uitvoeringen van de MacBook Pro. Het bedrijf blijkt het toetsenbord van de nieuwste MacBook Pro in alle stilte te hebben voorzien van een siliconen vliesje dat vuil tegenhoudt.

Dat blijkt uit een intern document waarop MacRumors de hand heeft weten te leggen. Het membraan onder de toetsen werd vorige week ook al ontdekt door iFixit bij het uit elkaar halen van de nieuwe MacBook Pro.

Bij de introductie van de nieuwe MacBook Pro maakte Apple zelf geen gewag van deze nieuwe beschermingslaag. Het bedrijf meldde alleen dat het verbeterde toetsenbord “stiller typen” mogelijk maakte.

In het door MacRumors bemachtigde document wordt het siliconen vliesje echter expliciet benoemd. “Het toetsenbord heeft een membraan onder de toetsen om te voorkomen dat vuil het butterfly-mechanisme binnendringt”, schrijft Apple. Het bedrijf vroeg al eerder een octrooi aan op deze anti-kruimel-technologie.

Reparatieprogramma

De extra bescherming is pikant, omdat boze gebruikers van eerdere modellen in mei nog een rechtszaak aanspanden tegen Apple wegens problemen met de toetsenborden. Minimale hoeveelheden vuil kunnen er al voor zorgen dat de toetsenborden niet meer naar behoren functioneren, luidde de klacht. De initiatiefnemers voor de rechtszaak stelden bovendien dat Apple al voor het uitbrengen van de betreffende MacBook Pro’s van de problemen op de hoogte was.

Vorige maand startte Apple een reparatieprogramma voor MacBooks die in 2015 of later zijn uitgekomen en van MacBook Pro’s uit 2016 en 2017. Gebruikers van die modellen die hun laptop ter reparatie aanbieden, kunnen echter geen aanspraak maken op de nieuwe generatie toetsenborden.

Subscribe op ons YouTube-kanaal voor onze video over de nieuwe MacBook Pro komende week.