Ritje met Uber: wilt u daar een snack of powerbank bij?
Taxicatering

Ritje met Uber: wilt u daar een snack of powerbank bij?

20-07-2018 09:33 Laatste update: 10:48

Uber-chauffeurs die niet kunnen rondkomen, kunnen nu bijverdienen door nootjes, chocoladerepen en powerbanks aan hun passagiers te verkopen.

Uber is in de VS een samenwerkingsverband aangegaan met Cargo. Cargo levert de chauffeurs van het taxibedrijf dozen met daarin allerhande producten die taxipassagiers mogelijk willen aanschaffen: variërend van pepermuntjes tot oordopjes. Passagiers kunnen de producten via hun telefoon betalen.

Chauffeurs die gebruik willen maken van Cargo, moeten een beoordeling van minimaal 4,7 sterren hebben en regelmatig hun diensten aanbieden via Uber, meldt Engadget.

Vooralsnog is het Cargo-aanbod alleen verkrijgbaar via Uber-chauffeurs in San Francisco en Los Angeles, maar de twee bedrijven zijn van plan de samenwerking snel uit te breiden naar New York City, Boston, Minneapolis, Washington D.C., Baltimore, Atlanta en Dallas.

Geen overbodige luxe

Volgens de site van Cargo kan de gemiddelde chauffeur 100 dollar extra verdienen per maand door spullen te verkopen in de auto. Gelet op de vaak nogal karige inkomsten voor Uber-chauffeurs wellicht geen overbodige luxe.