Larry Page heeft nu twee vliegende-auto-startups
Hij ziet ze vliegen

Larry Page heeft nu twee vliegende-auto-startups

20-07-2018 10:51 Laatste update: 12:01

Google-oprichter Larry Page is inmiddels betrokken bij twee bedrijven die vliegende auto’s ontwikkelen. Maar waarom laat hij ze eigenlijk niet samenwerken?

Page is al langer de grote man achter Kitty Hawk: een bedrijf dat tot nu toe twee vliegende voertuigen heeft ontwikkeld, de Cora en de Flyer. Nu blijkt hij ook achter de onlangs naar buiten getreden startup Opener te zitten, meldt The Verge.

Beide bedrijven zitten op een steenworp afstand van elkaar in Palo Alto, maar hebben vrijwel geen contact. Waarom dat zo is, is niet helemaal duidelijk. The Verge zegt te hebben vernomen dat de oprichters van de twee startups elkaar niet kunnen luchten of zien.

Een andere verklaring is dat Page zijn kansen graag spreidt. Volgens bronnen van de site laat de mede-oprichter van Google de twee startups met elkaar concurreren om geld en aandacht. Het blijft gissen naar de precieze beweegredenen van Page: in het openbaar spreekt hij nooit over zijn betrokkenheid bij vliegende-auto-projecten.

Concurrentie

Page heeft de nodige concurrentie. Zo kondigde Terrafugia deze week aan dat het zijn Transition-voertuig volgend jaar al op de markt wil brengen. De Transition vliegt met een snelheid van ongeveer 160 kilometer per uur heeft een actieradius van zo’n 650 kilometer.

En eind dit jaar al wil het Nederlandse Pal-V, uit Raamsdonksveer, zijn eerste vliegende auto’s leveren. De Liberty Pioneer zal een half miljoen euro gaan kosten en Pal-V verwacht er negentig te gaan maken.

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.