Nederlandse Google Assistent nu ook op iPhones
iOS-app verschenen

Nederlandse Google Assistent nu ook op iPhones

03-08-2018 07:43 Laatste update: 04-08-2018 14:27

Acht dagen nadat Google startte met de uitrol van de Nederlandstalige spraakassistent op Android-toestellen, is de Google Assistent-app nu ook op Nederlandse iPhones beschikbaar.

Donderdagavond verscheen de iOS-app van Google Assistent in de App Store van Apple. Daardoor kunnen nu ook Nederlandse iPhone-gebruikers de spraakgestuurde assistent van Google gebruiken. Door te praten tegen de assistent kun je informatie opvragen of taken op je telefoon laten uitvoeren.  

Vorige week donderdag begon Google met de uitrol van de Nederlandse Google Assistent op Android-smartphones. Die uitrol gaat geleidelijk en is nog niet afgerond. "We hebben enige tijd nodig om de Assistent naar de meeste Android-gebruikers te brengen", aldus een woordvoerder van Google tegen Bright. 

Android-gebruikers krijgen een melding van Google als de Assistent op hun toestel beschikbaar is. Gebruikers van iPhones moeten de aparte app gebruiken. 

Toepassingen bedrijven

De Google Assistent kan steeds meer omdat bedrijven en organisaties er diensten voor kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld praten met Buienradar om een weersvoorspelling te krijgen of vragen om de laatste aanbiedingen bij supermarkten.

De Google Home-speakers, die ook met de Google Assistent werken, komen pas later dit jaar officieel in Nederland op de markt.

Bright sprak exclusief met twee van de makers van de Nederlandse Assistent. Bekijk de video.

Kijk ook onze eerste indruk van de Nederlandse Google Assistent. 

 Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal