macbook pro apple gekraak speakers problemen 13 15 inch
Nieuw probleem

MacBook Pro-eigenaren klagen over krakende speakers

10 augustus om 09:59
Laatste update: 10 augustus om 09:59

Na de kortstondige hitteproblemen hebben sommige nieuwe MacBook Pro's nu te kampen met krakende speakers.

De hitteproblemen van de nieuwe MacBook Pro bleken het gevolg van een bug, waardoor de laptops onder hoge belasting erg heet werden. Die bug werd snel door Apple opgelost, maar nu blijkt er weer wat anders mis met de MacBooks.

Althans, sommige gebruikers klagen over krakende speakers bij de nieuwe modellen, meldt MacRumors. Op verschillende fora zoals die van MacRumors, Reddit, Apple en de comments op YouTube melden gebruikers dat de speakers van hun gloednieuwe MacBook Pro een krakend geluid maken bij het afspelen van geluid.

Beide modellen

De problemen doen zich voor bij de zowel de 13 inch- als de 15 inch-uitvoeringen van de laptop. Verschillende gebruikers hebben video's gedeeld waarop de problemen te horen zijn. In 2016 waren er ook MacBooks met dergelijke speakerproblemen, maar die leken veel wijder verspreid. Apple loste dat probleem snel op.

Het is nog niet bekend wat de oorzaak van deze nieuwe problemen is. Gebruikers melden allerlei verschillende situaties waarin het gekraak zich voordoet. Volgens sommige gebruikers doen de problemen zich in de nieuwste bètaversie van het nieuwe macOS Mojave niet meer voor.

Stiller toetsenbord

De nieuwe MacBook Pro’s hebben ook een nieuw, stiller toetsenbord. Bekijk de video waarin we testen of dat echt zoveel stiller is dan zijn voorganger.

Subscribe je op ons YouTube-kanaal