nieuwe macbook air apple betaalbaar goedkoop
Betaalbaar model

'Nieuwe MacBook Air verschijnt dit najaar'

16 augustus 2018 om 09:49
Laatste update: 16 augustus 2018 om 09:50

Apple zou in september of oktober een nieuwe MacBook Air presenteren.

Dat stelt marktanalist Trendforce in een vooruitblik op het derde kwartaal. Het bureau noemt voor dit kwartaal zowel de al verschenen nieuwe MacBook Pro-modellen, als een nieuwe MacBook Air. Omdat een nieuwe MacBook deze maand niet meer wordt verwacht, blijven de maanden september en oktober over.

In september presenteert Apple naar alle verwachting onder meer drie nieuwe iPhones. Mogelijk wordt dan ook de nieuwe, betaalbare MacBook getoond. TrendForce spreekt nadrukkelijk van een MacBook Air, maar over de naamgeving van de laptop zijn de meningen verdeeld.

'Nieuwe instaplaptop'

Zo spraken de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo en Bloomberg-verslaggever Mark Gurman eerder dit jaar los van elkaar van 'een nieuwe instaplaptop' van Apple. Kuo en Gurman weten beiden vaak juiste informatie over nog niet verschenen Apple-producten te melden.

Volgens Gurman zou Apple in ieder geval een laptop willen uitbrengen met een startprijs van 999 dollar. Dat is de prijs van de huidige MacBook Air in de VS, die in Nederland 1097 euro kost. Dat model is echter zeer verouderd en heeft als enige laptop in het aanbod van Apple geen scherp 'retina'-scherm.

12 inch MacBook

Het ontbreekt Apple al jaren aan een betaalbare MacBook met recente hardware. De MacBook Air is ook al lang niet meer het lichtste en dunste model, dat is de 12 inch MacBook. Die laptop is verkrijgbaar vanaf 1497 euro, net als de goedkoopste 13 inch MacBook Pro.

Kijk ook: is het vernieuwde toetsenbord in de MacBook Pro echt beter?

Volg ook het Bright YouTube-kanaal