Met deze notitie-armband blijft je hand schoon
Post-it om je arm

Met deze notitie-armband blijft je hand schoon

12-08-2018 18:39 Laatste update: 18:40

Schrijf je notities op deze watervaste band in plaats van op je hand.

Ben jij zo iemand die notities op zijn hand schrijft? Dat vervolgens iedereen kan lezen dat jij je pillen nog moet kopen of wat de pincode van je moeder is, is niet zo handig. En zo’n blauwe vlek op je hand staat ook niet zo chique. De draagbare post-it WeMo lost het op.

Afwassen of uitgummen

WeMo is een notitieblokje in de vorm van een armband. Wat je voorheen met een ballpoint op je arm schreef, kan nu op de siliconen strap die je met één hand om je arm slaat. Heb je de notities niet meer nodig, dan doe je de strap af, zodat niemand nog kan zien wat jij niet kan onthouden. De armband is afwasbaar en uitgumbaar. Zelfs als je een permanente marker gebruikt, wrijf je de tekst zo van de band af. Het mooiste is nog wel dat de tekst onder water goed leesbaar blijft.

De ontwerper van het Japanse bureau Kenma kwam op het idee voor de wearable post-it bij het zien van verpleegkundigen. Zij noteren allerhande belangrijke waardes op hun hand of arm. Dat kan nu dus keurig en hygiënisch op zo’n siliconen WeMo. Ook voor ambulancepersoneel en politieagenten is WeMo handig.

Boodschappenlijst

Ook buiten professionele toepassing kun je denken aan een boodschappenlijstje of belangrijke zaken voor iemand met dementie. Of als spiekbriefje bij een presentatie. Met WeMo om je arm heb je je handen vrij om je verhaal kracht bij te zetten. En het staat een stuk blitser dan een stapeltje kaartjes in je hand.

WeMO is te koop op de Japanse website van Amazon voor omgerekend 10 euro. Het aanbod bestaat uit 4 verschillende kleuren en prints.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s