Vrienden kwijt op festivals? Deze app toont waar ze zijn
'Waar sta je?'

Vrienden kwijt op festivals? Deze app toont waar ze zijn

17-08-2018 20:40 Laatste update: 19-08-2018 09:07

Handig voor wie naar Lowlands of een ander festival gaat: met de app Ikstahier.nu vind je sneller je vrienden terug in de massa.

"Ik sta naast die paal, rechts als je met je rug naar het podium staat." "Wij zijn bij die bar waar je ook wijn kunt krijgen." Zo maar een paar berichtjes die we allemaal wel kennen als je naar een concert of festival gaat met meerdere mensen. 

De omschrijvingen van locaties zijn vaak nogal cryptisch, zeker als die gast met die opblaasdonut net ergens anders is gaan staan. Een slim alternatief is een locatie delen, waarbij de marker niet altijd exact genoeg op de kaart staat om iemand terug te vinden. En op wat in je kaartenapp een weiland is, is het moeilijk om je te oriënteren.

Plattegronden

Makkelijker wordt het met Ikstahier.nu dat de plattegronden van festivalterreinen weergeeft. Barren, podia en palen, alles staat erop. Je maakt een plaatje van de plattegrond dat je deelt met de groep. Dat scheelt hopelijk heen en weer ge-app zodat jij je op het podium kunt concentreren.

Het is nog wel wachten op updates met plattegronden van meer festivals. Lowlands is al wel beschikbaar en de makers beloven ook Pukkelpop, Mysteryland en Appelpop toe te voegen.

Je vrienden vinden tijdens grote evenementen is een probleem, maar voor thuisblijvers kan het soms ook vermakelijk zijn. Zo volgde ik thuis een app-groep van vrienden, waarbij iedereen meldde waar hij of zij stond. Maar iedereen vond dat de anderen maar naar zijn of haar plekje moesten komen. Niemand hakte een knoop door. Het was hilarisch om de locatie-updates vanaf de bank te volgen, want ze kwamen geen meter dichter bij elkaar. Ze hebben elkaar pas na het concert gevonden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s