'Apple werkt aan AR-bril en eigen auto'

Een auto waarmee Apple zelfrijdende technologie test

Augmented reality

'Apple werkt aan AR-bril en eigen auto'

15-08-2018 12:32 Laatste update: 16-08-2018 07:26

Apple zou volgens een bekende analist in 2020 met zijn eigen AR-bril komen en drie tot vijf jaar daarna met een eigen auto.

Dat zegt de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo, meldt 9to5Mac. Volgens Kuo zou Apple zijn eigen AR-bril rond 2020 willen onthullen. Er gaan al jaren geruchten over een dergelijke bril van Apple. Net als brillen van concurrenten zoals de Microsoft HoloLens en de Magic Leap One, zou de bril van Apple de echte wereld aanvullen met virtuele objecten.

In iOS 11 werden al AR-mogelijkheden toegevoegd aan iPhones en iPads. Gebruikers zien dan de omgeving door het scherm van hun telefoon aangevuld worden met virtuele objecten. Als Apple over een paar jaar met een eigen bril komt, is er al een groot aanbod apps dat de techniek van het bedrijf ondersteunt.

Apple-CEO Tim Cook is al jaren lovend over augmented reality. Volgens Cook is AR net zo belangrijk als de smartphone. Eind 2017 zei de Apple-CEO wel dat de huidige techniek nog tekortschiet voor een augmented reality-bril van hoge kwaliteit. Hij wees toen onder meer op de kwaliteit van schermen en het gezichtsveld. Huidige AR-brillen bieden een gezichtsveld van rond de 50 graden.

Apple Auto

Volgens Kuo is Apple ook nog steeds bezig met een eigen auto. Er gaan al jaren geruchten dat Apple aan een eigen zelfrijdende auto werkt. De afgelopen tijd wezen geruchten echter steeds meer de kant op van software. Apple zou een zelfrijdend systeem maken en dat leveren aan bestaande automakers.

Volgens Kuo is Apple echter nog steeds van plan om zowel de software als de hardware van een zelfrijdende auto te maken. Kuo stelt dat Apple dezelfde voordelen heeft als tien jaar geleden bij het betreden van de smartphonemarkt. Volgens Kuo kan Apple als geen ander hardware, software en diensten met elkaar combineren.