Deze betaalbare elektrische vouwfiets is een hit
Opvouwbare e-bike

Deze betaalbare elektrische vouwfiets is een hit

19-08-2018 08:01 Laatste update: 10:22

De nieuwe versie van de Deense elektrische vouwfiets Mate is erg in trek. Via de crowdfundingsite Indiegogo is er al 3,8 miljoen dollar opgehaald.

In 2016 had het Deense Mate al succes op Indiegogo met zijn eerste elektrische vouwfiets met dikke banden. Hij werd ruim 7000 keer verkocht. Dat was voldoende om de fiets door te ontwikkelen tot een nieuw model. Die nieuwe elektrische vouwfiets is er nu: de Mate X.

De Mate X is in drie uitvoeringen te koop: twee modellen met een 250 watt-motor en eentje met een 750 watt-versie. De 250 watt-modellen halen 25 kilometer per uur, het 750 watt-model gaat tot 32 kilometer per uur. Alledrie de fietsen hebben een snelheidsbegrenzing.

Grote banden

De 750 watt-uitvoering biedt naast trapondersteuning ook een duimhendel waarmee de fietser wat extra 'gas' kan geven. Het snelste model komt voorlopig niet in Europa op de markt, vanwege de wetgeving in de EU voor elektrische fietsen. Voor e-bikes die harder dan 25 km/u kunnen, de zogeheten speed pedelecs, is een helm verplicht.

De fiets heeft anti-lekbanden met keuze uit een versie voor de stad of een geprofileerde band voor offroad gebruik. Ook is de fiets voorzien van grote schijfremmen.

Miljoenen

Met een prijs vanaf 799 dollar is de Mate X behoorlijk scherp geprijsd. Mate geeft dan ook kortingen van ruim 60 procent aan bestellingen via Indiegogo. De crowdfundingactie loopt nog tot medio september.

Volg onze updates en video's over elektrische fietsen.

Kijk ook: Let hier op als je een e-bike gaat kopen

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal voor meer video's over e-bikes.