'Nieuwe instap-MacBook in september te koop'
Ook twee iPad Pro's

'Nieuwe instap-MacBook in september te koop'

17-08-2018 14:11 Laatste update: 15:24

Apple zou in september het nieuwe instapmodel van de MacBook lanceren. De nieuwe Apple-laptop gaat naar verwachting 1200 dollar kosten.

Dat bericht het Taiwanese DigiTimes op gezag van ingewijden bij leveranciers. De nieuwe MacBook zou gebruikmaken van een Intel Kaby Lake-chip. Ter vergelijking: de huidige 12 inch MacBook is in de VS verkrijgbaar vanaf 1299 dollar, terwijl de MacBook Air minimaal 999 dollar kost. In Nederland kost de MacBook Air 1097 euro en de 12 inch MacBook is vanaf 1497 euro te koop.

Eerder dit jaar voorspelden de bekende analist Ming-Chi Kuo en Bloomberg-journalist Mark Gurman al dat er een nieuw instapmodel van de MacBook zou komen. Marktanalist Trendforce zinspeelde deze week nog op de komst van een nieuwe 'MacBook Air'. De exacte naam van de nieuwe Apple-laptop is nog onzeker. Mogelijk neemt Apple afscheid van de naam MacBook Air.

Nieuwe iPad Pro's

Behalve de nieuwe MacBook brengt Apple volgens DigiTimes ook twee nieuwe iPad Pro's uit: eentje van 12,9 inch en eentje van 11 inch. Daarnaast zou Apple volgens meerdere bronnen drie nieuwe iPhones introduceren. 

AirPower

Tot slot is de verwachting dat Apple bekendmaakt wanneer we de AirPower-oplaadmat voor draadloos opladen kunnen verwachten. De AirPower werd al in juni 2017 door Apple aangekondigd. Met het apparaat zijn een iPhone 8, 8 Plus of X, een Apple Watch en de AirPods-oordoppen draadloos op te laden.

Kijk ook: is het toetsenbord van de nieuwe MacBook Pro echt beter?

Volg ook ons YouTube-kanaal