18-karaats

Nieuwe iPhone met gouden achterkant: 100.000 pond

Nieuwe iPhone met gouden achterkant: 100.000 pond
17 augustus om 14:28
Laatste update: 17 augustus om 14:29

De nieuwe iPhones moeten nog verschijnen, maar het Britse bedrijf Goldgenie belooft al om het nieuwe topmodel te voorzien van een gouden achterkant.

Goldgenie zal 23 exemplaren van de nieuwe Apple-telefoon verfraaien met 18-karaats goud, zo meldt CNet. De verpakking van de genummerde telefoon bestaat uit een kersenhouten kistje.

Wie een Goldgenie-uitvoering van de nieuwe iPhone wil, moet wel flink in de buidel tasten. Het Britse bedrijf vraagt 100.000 pond (112.000 euro) per toestel. Goldgenie vraagt een aanbetaling van 50.000 pond.

Daarmee is de nieuwe iPhone aanmerkelijk duurder dan eerdere gouden producten van Goldgenie. Zo hoefden goudfans een paar jaar geleden nog geen tweeduizend pond af te tikken voor een gouden iPhone 6, terwijl je al een Samsung Galaxy had voor 1364 pond.

Conciërgedienst

In ruil voor de 100.000 pond die klanten nu moeten neertellen voor de nieuwe iPhone kunnen zij wel gratis vijf jaar gebruikmaken van een conciërgedienst, die hen in staat moet stellen "om te leven als een echte miljardair". Deze dienst kan onder meer assisteren bij het boeken van vakanties en het organiseren van bijeenkomsten.

Wie daardoor meteen overtuigd is, moet nog wel even geduld hebben. Want op het moment van schrijven ligt de site van Goldgenie plat. Misschien is de server van het bedrijf in een bad vloeibaar goud gevallen.

Bright op bezoek bij Goldgenie

Twee jaar geleden ging Merijn in Bright TV langs bij Goldgenie. Bekijk zijn verslag.

Subscribe je ook op het Bright Youtube-kanaal