Tinder-mysterie

Bizarre Tinder-date: 150 mannen wachten op één vrouw

Bizarre Tinder-date: 150 mannen wachten op vrouw
21 augustus 2018 om 18:09
Laatste update: 22 augustus 2018 om 13:38

Honderdvijftig tot tweehonderd mannen uit de buurt van New York kwamen zondag naar Union Square voor een date met een zekere Natasha Aponte.

De mannen hadden de afgelopen maanden allemaal contact gelegd met Natasha via Tinder, schrijft The New York Times. De vrouw brak de gesprekken via de de datingapp na enkele berichten weer af, maar nam recent weer contact op met de mannen met het voorstel om zondag af te spreken op het bekende plein op Manhattan.

Op Union Square zou een met Natasha bevriende dj spelen. Na afloop van het optreden zouden ze dan een drankje kunnen drinken, hield de vrouw haar Tinder-contacten voor.

Naar links swipen

"Toen ik daar kwam stonden er 150 tot 200 mannen buiten te wachten", vertelt een van de mannen, Amir Pleasants, aan The New York Times, over de date. "Iedereen stond een beetje naar elkaar te kijken. Toen begrepen we dat we voor het lapje waren gehouden."

Nadat de dj klaar was met het draaien van plaatjes, kwam een in het zwart geklede vrouw het podium op om de verzamelde mannen te vertellen dat ze hen had uitgenodigd voor een wedstrijd. 'Natasha' liet de mannen verschillende opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden. Mannen die niet door mochten naar de volgende ronde, werden naar links geswipet.

Onzedelijke voorstellen

Volgens The New York Times is de actie vermoedelijk het werk van Rob Bliss. Hij maakte in 2014 een verborgen-cameravideo van een vrouw die tien uur rondloopt door New York. De video van de vrouw die constant wordt nageroepen en herhaaldelijk onzedelijke voorstellen krijgt, werd ruim 47 miljoen keer bekeken.

Tegenover The New York Times erkent Bliss dat hij ook is betrokken bij de actie op Union Square. Hij belooft dat er donderdag een video zal verschijnen waarin zal worden uitgelegd wat het doel van de groepsdate was.