slim slot smart locks iLOQ smarthome
Smart keys

Handig voor studentenkamers: sleutel met chip

18 augustus om 14:28
Laatste update: 19 september om 10:54

Het studiejaar is van start. De smart keys van iLOQ zijn een handige oplossing om studentenkamers veilig te houden.

Het blijkt dat vooral studenten hun voordeur niet op slot draaien als ze even weg zijn. De deur dichttrekken is niet genoeg en zes seconden is al voldoende voor een ervaren inbreker. Nou kun je je heilig voornemen de deur vanaf nu altijd op slot te draaien. Maar als je buurman in een studentenhuis (of appartementencomplex) dat niet doet, heb je daar niets aan.

De meeste alternatieve sleutelsystemen maken je woning dan wel veiliger, maar het leven ook ingewikkelder. Een digitaal pasje voor de voordeur waarvan je onmogelijk een kopie krijgt voor je vriendin of een tweede sleutel voor je eigen deur waarvan de vorige bewoner je nog steeds zijn exemplaar moet teruggeven. Dat kan slimmer, dachten ze bij het Finse iLOQ. En het mooie is dat hun smart locks het leven ook wat simpeler maken.

De digitale sluitsystemen van iLOQ werken met een NFC-chip in een sleutel die er uitziet als een sleutel. Naast dat een verloren sleutel direct op afstand gewist kan worden en je meerdere ‘deuren’ op die ene sleutel kan programmeren, zit het vernuft ook in die oldskool looks.

Je gebruikt de iLOQ-sleutel zonder nadenken precies als vroeger: in het gat steken en omdraaien. Maar er wordt mechanisch gezien niets in beweging gezet. Waarom je dan de sleutel nog omdraait? Omdat dat precies genoeg energie genereert om het digitale slot te voeden.

Volg onze updates over smart home.