Eerste indruk Oppo R15 Pro: concurrent voor OnePlus 6?
Shiny smartphone

Eerste indruk Oppo R15 Pro: concurrent voor OnePlus 6?

29-08-2018 17:19 Laatste update: 30-08-2018 06:38

Met de R15 Pro maakte het Chinese telefoonmerk Oppo onlangs zijn debuut in Nederland. Hoe verhoudt de opvallende telefoon zich tot zijn grote concurrent, de OnePlus 6?

Oppo is een van de grootste telefoonfabrikanten ter wereld, maar in Nederland was het merk tot voor kort alleen via omwegen te koop. Maar niet langer: Oppo lanceert de komende tijd meerdere smartphones in Nederland, waaronder binnenkort Oppo Find X, een telefoon met popup-selfiecamera.

Een van de eerste Oppo-telefoons die sinds kort op de Nederlandse markt is, is de Oppo R15 Pro. Hij heeft 6,3 inch scherm, een krachtige chip, 6 GB RAM en 128 GB opslagruimte. De telefoon komt in shiny rood en shiny paars. De behuizing verloopt lichtelijk van kleur als je de telefoon een beetje draait. De adviesprijs is 649 euro.

Versus OnePlus 6

Het is moeilijk om de Oppo R15 Pro niet met de OnePlus 6 te vergelijken. De telefoons lijken erg op elkaar, hebben precies hetzelfde 6,3 inch scherm en de camera achterop is ook hetzelfde. De Oppo R15 Pro heeft iets meer megapixels bij de selfiecamera (20 versus 16), maar daarentegen heeft de OnePlus een iets snellere chip en een mooiere interpretatie van het Android-systeem.

Daarbij is de OnePlus 6 in Nederland zo'n 100 euro goedkoper dan de Oppo en heeft het toestel de handige notificatieregelknop aan de zijkant. Ook zien de kleuren op het schermpje van de OnePlus er tijdens het kijken van filmpjes warmer uit dan die bij de Oppo.

Oppo versus OnePlus

Het is overigens ook niet vreemd dat de OnePlus en de Oppo zo op elkaar lijken: OnePlus is opgericht door oud-Oppo-topmannen en de bedrijven hebben hetzelfde moederbedrijf, BBK Electronica. Het is zelfs zo dat Oppo Electronics vrijwel volledig eigenaar is van OnePlus.

De Oppo R15 Pro legt het op veel punten af tegen de OnePlus 6, die ook nog iets goedkoper is. Maar dat compenseert de Oppo-telefoon met zijn opvallende donkerrode behuizing. Als je daar een liefhebber van bent, is de telefoon het overwegen waard.