Wegwerpbarbecue die je schuldvrij mag weggooien
De fik erin

Wegwerpbarbecue die je schuldvrij mag weggooien

02-09-2018 21:02 Laatste update: 21:02

Deze barbecue voor eenmalig gebruik gooi je na het vlees gewoon in het kampvuur.

Heel handig die barbecue voor eenmalig gebruik. Voor een spontaan eetfeestje in het park neem je bij de supermarkt een wegwerpbarbecue mee, zodat je niet eerst naar huis hoeft. En je hoeft niet na gebruik (meestal net voor het volgende gebruik) dat vieze rooster schoon te maken. Maar ja, we willen geen wegwerpeconomie meer en aluminium is geen materiaal om eenmalig te gebruiken. Al helemaal niet in de natuur.

De Casusgrill is een wegwerpbarbecue gemaakt van milieuvriendelijke materialen. De bak waar de kolen in liggen is van karton. Het rooster om op te grillen is van bamboe. In de kartonnen bak ligt een laag lavasteen voor isolatie en om te zorgen dat het karton niet in de fik vliegt. De kolen zelf zijn niet van houtskool maar van bamboe. Binnen 5 minuten is je barbecue klaar voor gebruik.

En die snelheid is niet het enige handige. De hele barbecue kun je zorgeloos in een vuurkorf of kampvuur gooien, zodat er geen afval achter blijft. Hoef je hem ook niet meer in die overvolle afvalbak te proppen of thuis weg te gooien.

De Casusgrill is bedacht in Denemarken. De barbecue kost net geen 8 euro en is online te koop en in de buitensportwinkel.

Bekijk ook onze review van de Biolite Firepit, een slimme barbecue die bijna zonder rook werkt.