Zelfrijdende Apple-auto betrokken bij eerste botsing

Een auto waarmee Apple zelfrijdende technologie test

Aangereden

Zelfrijdende Apple-auto betrokken bij eerste botsing

03-09-2018 10:04 Laatste update: 18:24

Apple doet geheimzinnig over zijn zelfrijdende auto's, maar als er eentje een botsing maakt, dan moet dat gemeld worden. Dat gebeurde afgelopen week.

Apple heeft de botsing gemeld bij het Department of Motor Vehicles (DMV), de toezichthouder op het wegverkeer, ontdekte Bloomberg. De botsing vond op 24 augustus plaats in Sunnyvale, een plaats in de buurt van Cupertino waar het Apple-hoofdkwartier staat.

Een grote botsing was het niet: de met sensoren uitgeruste Lexus RX 450h van Apple wilde op stapvoets snelheid invoegen en werd van achteren aangereden door een Nissan Leaf die zo'n 24 kilometer per uur reed. Volgens het schadeformulier werd de wagen van Apple linksachter geraakt. Beide wagens zouden schade hebben opgelopen, niemand raakte gewond.

Testen op openbare weg

De staat Californië staat het testen van zelfrijdende auto's op de openbare weg toe. Bedrijven moeten dan wel alle ongelukken melden bij de toezichthouder, die ze openbaar maakt. Apple is verder erg gesloten over zijn project met zelfrijdende auto's.

Het is nog steeds onduidelijk wat het bedrijf met de technologie van plan is. Enerzijds zou er een samenwerking met Volkswagen zijn, anderzijds zou Apple van plan zijn om over een paar jaar met een geheel eigen auto te komen.