Deze wifi-router is ook een slimme speaker
'Mag de wifi wat harder?'

Deze wifi-router is ook een slimme speaker

03-09-2018 09:14 Laatste update: 09:45
Author profile picture

Rutger Middendorp

Netgear voegt een slimme speaker toe aan zijn Orbi-systeem dat je wifi in en om het huis verbetert. Nu voegt de fabrikant ook een slimme speaker toe aan zijn wifi-routers.

Netgear is bekend van netwerkopslag, routers en switches: het betere spul om je data zo snel mogelijk rond te zenden. Het Orbi Wifi-systeem is daar een goed voorbeeld van. Met de grote witte kasten aangesloten op je modem heb je wifi in alle hoeken van je huis. Mis je een hoekje, dan zet je gewoon een extra satelliet neer. Zo'n satelliet is niet klein en heeft een beetje ruimte nodig om goed te werken, dus je verstopt ze niet tussen de boeken, in een kast of achter een bank. Jammer, want als je de boel eenmaal geïnstalleerd hebt, heb je er geen omkijken meer naar.

De nieuwe Orbi Voice Smart Speaker en Wifi Mesh Satellite (ja, dat is de naam voor één ding) lost dat op. Niet door te krimpen, maar door functionaliteit toe te voegen. Deze satelliet is namelijk ook een smart speaker. De intelligentie komt bij Amazon vandaan. Je kunt Alexa in het Engels vragen om muziek af te spelen, wekkers te zetten, de lampen uit te schakelen en nog veel meer. De speaker komt van Harman Kardon. Een 3,5 inch woofer en een 1 inch tweeter produceren het geluid. 

Heb je nog geen Orbi-systeem in huis, dan kun je de kit aanschaffen met de Wifi Router én de Orbi Voice Smart Speaker en Wifi Satellite in één. Dat kost je 500 euro. Wil je de speaker toevoegen aan een bestaand systeem, dan dien je €330 mee te nemen.

Bekijk ook onze review van Netgear Orbi

Tips voor betere wifi

Subscribe je op ons YouTube-kanaal