Beelden van 'nieuwe iPad Pro' getoond
Gelekt ontwerp

Zo zou de nieuwe iPad Pro eruit komen te zien

4 september 2018 om 08:31
Laatste update: 4 september 2018 om 08:40

Gebaseerd op eerdere lekken heeft een 3D-tekenaar afbeeldingen en video's van de nieuwe iPad Pro van 12,9 inch gemaakt.

Techblog MySmartPrice heeft met dank aan de fervente Apple-lekker Steve Hemmerstoffer de eerste beelden van de nog uit te brengen iPad Pro gecreëerd. Het gaat om door de computer gegenereerde afbeeldingen en video's, gebaseerd op een gelekt ontwerpbestand.

Dit bestand wordt door Apple verstuurd naar accessoiremakers en hoesjesontwikkelaars om de productie alvast op gang te brengen.

Groot scherm en Face ID

Net zoals bij de vorige iPad Pro's komt de update in twee schermgroottes. Te zien is een reusachtige iPad met een scherm van 12,9 inch. Dat is maar 0,1 inch kleiner van het instapmodel van een MacBook Pro. De andere verwachte schermgrootte is een iPad Pro van 10 inch.

Verder zijn de schermranden erg geslonken ten opzichte van de vorige iPad en is er geen homeknop meer. Dat is mogelijk omdat Apple in deze iPad waarschijnlijk de Face ID-gezichtsherkenning heeft verwerkt. Deze herkenning moet zowel in horizontale als verticale modus werken.

Geen koptelefooningang

In lijn met de huidige iPhones wordt deze iPad Pro geleverd zonder ingang voor een traditionele koptelefoon met een 3,5 mm-aansluiting. 

Naar verwachting wordt de nieuwe iPad Pro gepresenteerd tijdens het Apple-event op 12 september. Daar worden ook drie nieuwe iPhones verwacht, in dezelfde designlijn als de iPhone X. Als kleuroptie zou ook een gouden iPhone verschijnen.