Samsung komt in november met opvouwbare telefoon

4 september 2018 om 09:29
Laatste update: 4 september 2018 om 10:08

Na jaren van teasers en geruchten heeft Samsung bekendgemaakt in november een opvouwbare smartphone te presenteren. Maar wanneer het toestel echt in de winkels ligt, is nog onduidelijk.

In een interview met de Amerikaanse tv-zender CNBC laat topman Dong-Jin Koh van de mobiele divisie van Samsung weten dat het bedrijf in november verwacht een opvouwbare smartphone te presenteren.

Volgens Koh is de tijd nu rijp voor een vouwmodel. Dat zou blijken uit een marktonderzoek dat Samsung zelf uitvoerde. Koh zei niet wanneer het toestel met een opvouwbaar scherm op de markt zal komen. De topman erkende dat het ontwikkelproces 'erg complex' is.

Teaser

In januari 2013 liet Samsung op de technologiebeurs CES al een teaser zien. Het heeft zo lang geduurd omdat er voor elke feature moest worden gekeken naar wat het nut van een vouwbare telefoon is, zegt Koh.

"Je kunt de telefoon grotendeels in opgevouwen staat gebruiken. Maar wat is de toegevoegde waarde als hij uitgeklapt is, ook ten opzichte van een tablet?"

Nieuwe features in middensegment

Verder besprak Dong-Jin Koh met CNBC de moeilijke tijd die Samsung doormaakt. Dit wordt veroorzaakt door de sterke opmars van Chinese smartphonemerken zoals Xiaomi, Huawei en Oppo, met name in de budget- en middensegment. Daarom gaat Samsung nieuwe features sneller naar de midrange-modellen brengen.

Lees ook: Aan de kant, Apple: 'Chinese smartphones gaan Europa veroveren'

"In het verleden brachten we nieuwe technologieën en onderscheidende elementen eerst naar het vlaggenschipmodel en vervolgens naar de middenklassers", zegt Koh. "Maar ik heb mijn strategie veranderd sinds dit jaar en ga nieuwe technologie en innovaties eerst in de middenmodellen lanceren."

Het eerste model waarbij dat zichtbaar wordt, is de Samsung Galaxy A-serie. Deze toestellen wordt later dit jaar gepresenteerd. Hiermee focust Samsung zich volgens Koh op 'millennials die geen vlaggenschip kunnen betalen".

Zo zag Samsung de opvouwbare smartphone in 2013 voor zich: