Google geeft Chrome nieuwe functies en design
10 jaar Chrome

Google geeft Chrome nieuwe functies en design

04-09-2018 19:51 Laatste update: 19:53

Google heeft het ontwerp van zijn webbrowser Chrome dinsdag vernieuwd en enkele nieuwe functies toegevoegd.

Google heeft de Chrome-browser voorzien van een vernieuwd ontwerp en een reeks nieuwe functies, meldt het bedrijf. De nieuwe Chrome-versie heeft zowel op computers als in de apps voor iOS en Android een vernieuwd uiterlijk. Zo hebben tabbladen met geopende websites afgeronde hoeken en zijn de kleuren en icoontjes aangepast. Ook kunnen Chrome-gebruikers een foto als achtergrond instellen.  

Adresbalk

De adresbalk werkt ook anders. De balk laat direct een resultaat zien bij bepaalde zoektermen of vragen, al voordat de gebruiker op Enter heeft gedrukt. Zo kan de browser bijvoorbeeld meteen de weersvoorspelling of vertalingen laten zien, of direct scores van sportwedstrijden of feitjes tonen. Dit werkt momenteel nog alleen bij Engelse zoekopdrachten en vragen. 

Sterke wachtwoorden

Ook kan Chrome voortaan automatisch sterke wachtwoorden voor gebruikers aanmaken als ze zich aanmelden op een website. Dit moet voorkomen dat gebruikers vaak dezelfde wachtwoorden gebruiken voor webdiensten.

De browser slaat die wachtwoorden op in het Google-account van de gebruiker. Chrome synchroniseert de wachtwoorden tussen de Chrome-versie op computers en de mobiele Chrome-apps.

Google wil de komende tijd nog meer verbeteringen in Chrome doorvoeren, zodat de browser sneller werkt en minder geheugen gebruikt. Deze maand bestaat de webbrowser tien jaar.