FaceID werkt te goed

'iPhone komt voorlopig zonder vingerscanner in scherm'

'iPhone komt voorlopig zonder vingerscanner in scherm'
5 september 2018 om 10:12
Laatste update: 5 september 2018 om 16:20

De gezichtsherkenning van Apple zou dermate goed werken dat de ontwikkeling van een vingerafdrukscanner in het scherm geen prioriteit heeft.

Terwijl de nieuwe iPhone nog niet eens is aangekondigd, wordt er alweer gespeculeerd over de iPhone van 2019. Volgens de bekende analist Ming-chi Kuo wordt vingerafdrukherkenning via technologie die in het touchscreen verwerkt zit volgend jaar gemeengoed bij Android-telefoons, maar gaan we dit voorlopig niet zien in iPhones.

Met de 'Fingerprint On Display'-technologie kan je je vinger op het onderste gedeelde van het scherm leggen, waardoor je vingerafdruk direct wordt gescand om zo je telefoon te ontgrendelen. Het Chinese telefoonmerk Vivo had in 2017 de primeur met een vingerafdrukscanner geïntegreerd in het scherm.

Face ID

Reden voor het uitblijven van de technologie bij Apple is dat de vorig jaar geïntroduceerde gezichtsherkenning Face ID dusdanig goed wordt ontvangen, dat Apple geen vingerafdrukalternatief zou hoeven te bieden.

Wellicht dat Apple na 2019 nog overweegt om de technologie te implementeren, als de techniek uitgekristalliseerd is dankzij de nieuwe Android-telefoons.

Scanner in hele scherm 

Kuo verwacht dat er eind 2019 de eerste telefoons worden gepresenteerd met 'whole-screen sensing', oftewel dat het hele scherm een vingerafdrukscanner is. Nu is het scangedeelde afgebakend tot een percentage vanaf de onderkant van het scherm.

Zoals eerder al voorspeld, verwacht ook Kuo dat de nieuwe Samsung Galaxy S10, die eind februari 2019 wordt verwacht, een vingerscanner in het scherm heeft. 

Lees meer over:

Deel via