Chrome gaat sterke wachtwoorden voorstellen en bewaren
Geen w@chtw00rd123 meer

Chrome gaat sterke wachtwoorden voorstellen en bewaren

05-09-2018 09:02 Laatste update: 13:03

Chrome biedt voortaan de mogelijkheid om willekeurige wachtwoorden voor websites aan te maken en te bewaren. Op die manier wil Google alledaagse internetgebruikers beschermen tegen hackers.

Google heeft de nieuwste versie van zijn browser uitgebracht: nummer 69. Niet alleen het design is nieuw, ook kan de browser nu automatisch sterke wachtwoorden voorstellen zodra je jezelf ergens wil registeren.

Automatisch inloggen

Zodra de browser een wachtwoordveld herkent waar de browser nog geen wachtwoord voor weet, wordt er een 'voorgesteld wachtwoord' getoond. Als je daarop drukt wordt het wachtwoord ingevoerd en opgeslagen in Chrome. 

De volgende keer dat je dan wil inloggen, vult Chrome automatisch het wachtwoord in. Dit gebeurt in de browser voor desktops en laptops, maar ook voor je smartphone en tablet.

Zo stelt Google een uniek wachtwoord per website voor.

De browser slaat de wachtwoorden op in het Google-account van de gebruiker. Het valt dan aan te raden om tweestapsverificatie in te stellen. Na het inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord moet je dan nog een code die je op je telefoon ontvangt invoeren. Dit beschermt je account tegen hackers die je wachtwoord stelen.

Google wil de komende tijd nog meer verbeteringen in Chrome doorvoeren, onder andere om de browser sneller te laten werken en dat de software minder werkgeheugen gebruikt.