'Nieuwe Apple Watch toont meer info op scherm'
Meer pixels

'Nieuwe Apple Watch toont meer info op scherm'

06-09-2018 12:14 Laatste update: 21:20

De nieuwe Apple Watch Series 4 krijgt een scherm met een hogere resolutie, blijkt uit WatchOS-code. Het horloge kan meer informatie op het scherm laten zien.

Apple kondigt de Apple Watch Series 4 vermoedelijk tijdens het media-event op woensdag 12 september aan. Vorige week lekte er al een afbeelding van de nieuwe Watch uit. Daarop is te zien dat het horloge voor het eerst sinds de introductie in 2015 een iets ander ontwerp krijgt. De kast lijkt grotendeels hetzelfde te blijven, maar het scherm wordt binnen die behuizing wel groter met veel dunnere schermranden.

Hoeveel groter precies, blijkt nu uit de nieuwste testversie van WatchOS 5, zo ontdekte 9to5Mac. Daarin is te vinden dat de nieuwe Apple Watch een schermresolutie van 384x480 pixels heeft. Ter vergelijking: het huidige 42mm-model heeft een resolutie van 312x390 pixels. In de lengte groeit het scherm dus 90 pixels, in de breedte 72 pixels.

Het scherm wordt van die hogere resolutie vermoedelijk wat scherper dan het huidige scherm. Maar de toename in resolutie zorgt ook voor meer ruimte voor apps en de zogenoemde complicaties: de kleine apps die op de wijzerplaat informatie tonen. In de gelekte afbeelding van vorige week zijn rond de klok negen van die complicaties te zien, veel meer dan mogelijk is bij huidige Apple Watches.

9to5Mac heeft proberen te achterhalen hoeveel extra schermruimte de grotere resolutie oplevert. Zo krijgt de Siri Watch Face waarschijnlijk plaats voor niet twee maar drie informatiebalkjes in één overzicht.

Apple Watch is marktleider

De Apple Watch blijft de bestverkopende smartwatch, meldde marktonderzoeker IDC dinsdag. Het afgelopen kwartaal zou Apple 4,7 miljoen exemplaren van zijn horloge hebben verscheept, goed voor 17 procent van de gehele markt voor slimme horloges. Vlak na Apple komt het Chinese Xiaomi, met 4,2 miljoen verscheepte exemplaren en een marktaandeel van 15,1 procent. De top 5 wordt afgemaakt door Fitbit, Huawei en Garmin.