Google presenteert Pixel 3-telefoons op 9 oktober
Gelekte toestellen

Google presenteert Pixel 3-telefoons op 9 oktober

07-09-2018 07:08 Laatste update: 09-09-2018 07:54

Google organiseert op 9 oktober een evenement waarop het bedrijf hoogstwaarschijnlijk de Pixel 3-smartphones zal presenteren.

Hoewel de uitnodiging voor het evenement alleen de tekst ‘I <3 NY’ bevat, wordt er algemeen vanuit gegaan dat Google op 9 oktober de Pixel 3 en Pixel 3 XL aan het publiek zal tonen. Een grote verrassing zal de presentatie voor de meeste Google-volgers overigens niet zijn, want alle informatie over de nieuwe toestellen is al bekend.

Mogelijk presenteert Google op 9 oktober daarom ook nog andere apparaten, bijvoorbeeld nieuwe Google Home-speakers. De presentatie van de Pixel Watch zit er echter niet in. Eerder deze week werd bekend dat Google dit jaar geen eigen smartwatch zal uitbrengen.

Pixel 3 XL al op zwarte markt

Vorige maand bleek een Oekraïner de 3 XL al te koop aan te bieden. Hoogstwaarschijnlijk heeft de man, die tweeduizend dollar per toestel vroeg, een partij gestolen exemplaren op de kop weten te tikken.

Er verschenen deze zomer bovendien diverse afbeeldingen van de nieuwe toestellen. Daaruit bleek onder meer dat de 3 XL, het grote toestel, een notch krijgt die bij sommigen associaties oproept met het snorretje van Charlie Chaplin. De ‘gewone’ Pixel 3 krijgt geen notch aan de bovenkant, maar wel een redelijke bezel die niettemin kleiner is dan de rand van de Pixel 2. Beide toestellen zijn uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 845-chip.

Nederland

Het is nog onduidelijk of de Pixel 3 en 3 XL in Nederland verkrijgbaar zullen zijn. De vorige Pixel-toestellen werden niet officieel hier uitgebracht, al waren ze wel te bestellen via verschillende webwinkels.