Nokia 9

Gelekte foto toont Nokia met vijf cameralenzen

Gelekte foto toont Nokia met vijf cameralenzen
7 september 2018 om 10:10
Laatste update: 7 september 2018 om 11:36

Een gelekte foto toont een Nokia-telefoon met vijf camera's aan de achterkant. Het zou niet om een concept gaan, maar om de nieuwe Nokia 9.

Het Chinese ITHome heeft een foto in handen gekregen van een Nokia-smartphone waar vijf cameralenzen in zitten, net als een ledflitser en een infrarood-focusing-sensor. 

Volgens Mysmartprice is het geen concept- of prototype-Nokia maar een nieuw toestel, mogelijk de Nokia 9. Op de foto is namelijk een modelnummer te zien dat overeenkomt met een document uit mei waarin het toestel gekeurd is door MIIT, de Chinese certificeringsorganisatie.

Lat hoger

Volgens de geruchtenmolen zou de nieuwe Nokia 9 als high-end waterdichte smartphone uitgerust worden met 6-inch display met een vingerafdruklezer in het glas, 8GB aan RAM en 256 GB aan opslag. 

Als de Nokia 9 daadwerkelijk met vijf camera's op de markt verschijnt, zou het de lat voor smartphonecamera's weer een stukje hoger leggen. De meeste high-end smartphones hebben minstens twee camera's achterop maar vijf camera's hebben we nog niet eerder gezien. Die vijf camera's moeten voor hogere resoluties zorgen en mogelijk een betere zoom opleveren.