Goedkope nieuwe iPhone krijgt verschillende kleuren
In rood, wit en blauw

'Foto's goedkope nieuwe iPhone gelekt'

7 september 2018 om 07:55
Laatste update: 7 september 2018 om 08:31

Er zijn foto's gelekt van dummy's van de goedkoopste nieuwe iPhone met een 6,1 inch scherm. Apple presenteert naar verwachting volgende week drie nieuwe iPhones.

De foto's van de dummy's van de nieuwe 6,1 inch iPhone zijn gepubliceerd door de site Slashleaks. Op een van de foto's zijn drie toestellen te zien: in rood, wit en donkerblauw. Volgens sommige bronnen zal Apple het 6,1-inch toestel daarnaast ook uitbrengen in het geel, oranje en roze.

De metalen frames van de toestellen krijgen dezelfde kleur als het glas, met uitzondering van het witte toestel dat een roze-gouden afwerking lijkt te hebben.

Een andere foto toont een dummy van een goudkleurige versie met een dualsim-poort. Toestellen met plek voor twee simkaarten zijn vooral in Azië in trek.

Gouden uitvoering

Vermoedelijk zijn de kleurenopties alleen beschikbaar voor het goedkoopste toestel dat Apple volgende week zal presenteren. De nieuwe iPhones met 5,8 inch en 6,5 inch schermen, die ook zouden worden gepresenteerd, zullen vermoedelijk wel ook beschikbaar zijn in een gouden uitvoering.

De twee duurdere iPhones krijgen bovendien oled-schermen, terwijl het instapmodel een lcd-scherm houdt. Ook in andere opzichten zal de goedkoopste iPhone die Apple volgende week presenteert, technisch achterlopen bij de twee oled-iPhones.

iPhone XI

De twee duurdere iPhones zullen vermoedelijk de iPhone Xs (5,8 inch) en de iPhone Xs Max (6,5 inch) gaan heten. De Franse site Mobile24, die een overzicht van accessoires voor de 6,1-inch iPhone publiceerde, noemt het instapmodel de 'iPhone XI'.

Apple houdt op 12 september een presentatie waar de aankondiging van de nieuwe smartphones wordt verwacht. Op die dag zal Apple naar verwachting ook twee iPad Pro’s en de nieuwe Apple Watch presenteren.

Bright.nl doet verslag vanaf het Apple-event op 12 september. Volg ons op Twitter, Facebook en YouTube