BMW's krijgen volgend jaar eigen stemassistent
'Hey BMW!'

BMW's krijgen volgend jaar eigen stemassistent

07-09-2018 10:56 Laatste update: 12:19

Over een half jaar krijgen BMW-rijders de beschikking over een slim hulpje dat kan worden aangeroepen met het commando 'Hey BMW'.

De BMW Intelligent Personal Assistant, die vanaf maart 2019 verkrijgbaar zal zijn in 23 landen, kan zowel in de auto als daarbuiten opdrachten uitvoeren. Als de bestuurder bijvoorbeeld laat weten dat hij het koud heeft, zet de auto de verwarming hoger. Binnenshuis kun je je slimme speaker met behulp van BMW's stemassistent aansturen.

Behalve relatief simpele opdrachten als 'Breng me naar huis' zal het intelligente hulpje automobilisten ook antwoord gaan geven op meer filisofische kwesties als de vraag wat de zin van het leven is.

Samenwerking

Door het gebruik van kunstmatige intelligentie en de verbinding met BMW’s Open Mobility Cloud moet het digitale hulpje in de loop van de tijd steeds slimmer worden. Zo leert het systeem de voorkeuren van de automobilist kennen.

De assistent weet welke voorkeuren de bestuurder heeft, bijvoorbeeld voor de stoelverwarming of de regelmatig bezochte bestemmingen. Ook belooft BMW in de toekomst samenwerking met andere stemassistenten.

Nederlands

Een woordvoerder van BMW zegt dat de assistent volgend jaar ook in het Nederlands zal worden uitgerold.

Mercedes-assistent

Mercedes-Benz introduceerde dit jaar ook een slimme spraakassistent in zijn infotainmentsysteem genaamd MBUX. Bestuurders kunnen die assistent activeren door 'Hey Mercedes' te zeggen.