© Bloomberg

Apple vraagt patent aan voor nieuw soort koplamp
Voor de Apple Car?

Apple vraagt patent aan voor nieuw soort koplamp

07-09-2018 17:33 Laatste update: 19:09

Apple heeft een octrooi aangevraagd voor een alternatieve koplamp. De koplamp met projectiesysteem moet autorijden veiliger maken.

Het projectiesysteem moet bestuurders van een voertuig in staat stellen om een bepaald voorwerp op de weg uit te lichten, schrijft Apple in de patentaanvraag. Daarmee zou het systeem ideaal zijn voor gebruik op slecht verlichte wegen als het regent of mist.

Het projectiesysteem kan daarnaast afbeeldingen op de weg projecteren. Op die manier is het mogelijk voor een automobilist om andere verkeersdeelnemers te waarschuwen welke kant de auto op zal gaan.

Zelfrijdende auto

Apple vraagt tal van patenten aan waarmee het bedrijf uiteindelijk niets doet. Deze octrooiaanvraag versterkt wel weer het vermoeden dat Apple een auto op de markt wil brengen. Het patent kan ook van pas komen als Apple in samenwerking met een andere partij aan een auto werkt.

Apple test al langer een eigen zelfrijdende auto en het bedrijf zou een zelfrijdend systeem ontwikkelen dat het wil leveren aan bestaande automakers. Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo werkt Apple ook nog steeds aan een eigen auto.