Waar blijft AirPower? Apple stelt lancering weer uit
Duurt lang

Waar blijft AirPower? Apple stelt lancering weer uit

13-09-2018 06:02 Laatste update: 07:18

Apple heeft de introductie van de oplaadmat waarmee drie apparaten tegelijk draadloos zijn op te laden wederom uitgesteld.

Apple kondigde de de oplaadmat AirPower een jaar geleden aan tijdens de onthulling van de iPhone X. Maar tijdens de presentatie van de drie nieuwe iPhones woensdagavond was AirPower nergens te bekennen. Apple kon desgevraagd geen informatie over de verkrijgbaarheid van de oplaadmat geven.

Sterker nog: Apple heeft meerdere vermeldingen van de oplaadmat van zijn website geschrapt. Dat duidt er volgens de site op dat het apparaat nog later dan verwacht zal verschijnen. AirPower staat nog maar op één plek vermeld, op de productpagina van de draadloze oordoppen AirPods, waarvoor een nieuw opbergdoosje zou moeten verschijnen die met de mat is op te laden. De vraag is of Apple de oplaadmat nog wel dit jaar uitbrengt.

Met de AirPower zijn tegelijkertijd drie apparaten - een iPhone, een Apple Watch en de AirPods - draadloos op te laden. Een probleem bij de ontwikkeling is dat het apparaat tijdens het opladen niet oververhit mag raken. 

Er zijn overigens door andere fabrikanten al diverse opladers die meerdere apparaten tegelijk draadloos kunnen opladen op de markt gebracht.