Tesla's krijgen dashcam na komende update
Camera's al ingebouwd

Tesla's krijgen dashcam na komende update

18-09-2018 17:48 Laatste update: 17:49

Vanaf de komende software-update wordt het voor Tesla-eigenaren mogelijk om de ingebouwde camera's als dashcam te gebruiken.

Binnenkort zijn de ingebouwde camera's in Tesla's, die voor de Autopilot-functie worden gebruikt, ook als dashcam in te zetten. Dat antwoordde Tesla-ceo Elon Musk op een vraag van een Tesla-rijder.

Bij de volgende update van de Tesla-software AutoPilot wordt de dashcam-functionaliteit meegenomen, aldus Musk. Wanneer dat precies zal zijn, is niet bekend. Volgens Musk wordt de software nu voor een laatste keer getest. De V9-update stond gepland voor augustus, maar dat is dus niet gehaald.

Volledig autonoom

Met de nieuwe update zal de auto weer meer van het rijden overnemen van de bestuurder. De auto krijgt dan 'volledig zelfrijdende functies'. Wat daar precies mee bedoeld wordt, is onduidelijk.

In een reactie op een andere tweet laat Musk weten dat er met deze auto waarschijnlijk nog niet volledig autonoom van de Amerikaanse oostkust naar de westkust kan worden gereden. Musk: "Dat kan waarschijnlijk met de testversie van de V10."