Google Maps is er nu ook voor Apple CarPlay
Keuze in kaarten

Google Maps is er nu ook voor Apple CarPlay

19-09-2018 10:33 Laatste update: 15:00

Met de Apple-software voor auto's, CarPlay, is het voortaan mogelijk om navigatie-apps van derden te gebruiken, waaronder Google Maps en Waze.

Hoewel Apple flink investeert in zijn eigen Maps-dienst, vertrouwt nog niet iedereen die kaarten. Voor die gebruikers is de nieuwste update van CarPlay een uitkomst. Dat Apple-systeem voor boordcomputers van auto's toont iOS-apps van gekoppelde iPhones op het scherm in de auto. Tot nu toe konden gebruikers op het scherm in hun auto alleen Apple Maps gebruiken.

Nu worden ook andere navigatie-apps ondersteund. Google Maps voor iOS heeft een update gekregen die ondersteuning voor CarPlay toevoegt. En ook Waze, de andere navigatie-app van Google, krijgt in een aanstaande update ondersteuning.

CarPlay-gebruikers kunnen de app niet volledig handsfree openen en een route plannen via Siri. Maar na het starten van de app is Google Maps wel via stembesturing te gebruiken: geen Siri maar Google's eigen variant. Net als op iOS toont Maps ook op CarPlay recente en favoriete locaties van de gebruiker. De app werkt verder hetzelfde als op iOS, maar dan op een groter scherm en zonder gedoe met een carkit.

CarPlay zit in recente auto's van veel grote merken.