Apple hint op komst oplaadmat AirPower
Al 1 jaar wachten

Apple hint op komst oplaadmat AirPower

21-09-2018 08:33 Laatste update: 09:32

Gaat Apple de vorig jaar aangekondigde oplaadmat AirPower ooit nog uitbrengen? De broncode van de nieuwe bèta van iOS 12.1 stemt hoopvol.

Bij de introductie van de iPhone X kondigde Apple in 2017 de AirPower aan: een mat waarmee je je iPhone, AirPods en Apple Watch tegelijkertijd draadloos kunt opladen. Een jaar later wachten we nog altijd op het moment waarop we de oplaadmat kunnen kopen.

Terwijl andere partijen zonder problemen producten op de markt brengen waarmee je verschillende apparaten tegelijkertijd kunt opladen, lijkt het Apple maar niet te lukken om de AirPower uit te brengen.

Problemen bij ontwikkeling

Misschien verschijnt het draadloze oplaadstation wel nooit meer, somberden we eerder deze week nog op gezag van de doorgaans betrouwbare Apple-lekker Sunny Dickson. Volgens Dickson zijn de Apple-medewerkers die de AirPower betrokken zijn, inmiddels ten einde raad.

Bij de ontwikkeling loopt Apple tegen tal van problemen op: zo wordt het apparaat te heet en lukt het maar niet om de communicatie goed te laten verlopen tussen de verschillende Apple-apparaten die je op de mat kunt leggen. Geen wonder dat Apple bijna alle verwijzingen naar de AirPower inmiddels van zijn website heeft gehaald.

Hoop

Toch betekent dat niet dat de oplaadmat door Apple definitief is geschrapt. In de code van de recent verschenen bèta van iOS 12.1 wordt AirPower nog altijd genoemd, schrijft 9To5Mac. Daaruit valt af te leiden dat Apple nog steeds werkt aan de ontwikkeling van de oplaadmat.

Dezelfde conclusie valt te trekken uit de startershandleiding die Apple met de iPhone XS meelevert. Daarin schrijft Apple onder meer: "Plaats de iPhone met het scherm naar boven op de AirPower of een Qi-gecertificeerde oplader."

Kijk ook: review van de iPhone XS en XS Max.

Subscribe je op het Bright YouTube-kanaal.