'Apple worstelt met seks en geweld bij nieuwe streamingdienst'
Netflix-rivaal

'Apple worstelt met seks en geweld bij nieuwe streamingdienst'

24-09-2018 10:13 Laatste update: 14:52

Bram van Dijk

Apple ontwikkelt een eigen concurrent van Netflix, maar het bedrijf worstelt nog met de productie van eigen series. Geweld, politiek en allerlei gewaagde onderwerpen zouden taboe zijn bij de nieuwe videodienst.

Het is al langer duidelijk dat Apple werkt aan een eigen streamingdienst. Apple Music biedt al meerdere series en documentaires en ruim een jaar geleden nam Apple twee Hollywood-topmannen aan, die verantwoordelijk waren voor de hitseries Breaking Bad en The Crown. Ook is bekend dat het bedrijf een miljard dollar ging investeren in de productie van eigen videocontent.

Maar het wil nog niet echt vlotten met Apples videodienst, schrijft The Wall Street Journal. Apple worstelt namelijk met controversiële thema's in films en series. Met name als het gaat om 'nodeloze seks, vloeken en geweld', zo weet de krant van anonieme bronnen.

Tim Cook versus Dr. Dre

Apple-ceo Tim Cook bemoeit zich persoonlijk met de streamingdienst, schrijft The Wall Street Journal. Hij zag ruim een jaar geleden de eerste gescripte serie van Apple, genaamd Vital Signs, losjes gebaseerd op het leven van rapper Dr. Dre, die zelf de hoofdrol speelt. Cook vond de serie te gewelddadig, waardoor het niet bij Apple thuis hoorde. De serie is niet online verschenen.

Deze opvattingen zorgen voor vertraging bij de productie van nieuwe series en films. Apple zou vanaf maart 2019 de nieuwe streamingdienst willen uitrollen, maar volgens ingewijden vindt de introductie nu op een later moment plaats.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s