'Apple brengt functie voor maken hartfilmpje naar Europa'
Hartfilmpjes

'Apple brengt functie voor maken hartfilmpje naar Europa'

25-09-2018 11:09 Laatste update: 15:24

Bram van Dijk

De nieuwe Apple Watch heeft technologie om een hartfilmpje (ECG) te maken, maar deze functie staat momenteel in Europa nog niet aan. Als het aan Apple ligt, komt daar snel verandering in.

In een interview met de Duitse site Macerkopf zegt Apple te werken aan de EU-goedkeuring van de ECG-toepassing in de Apple Watch. Ook in Canada wordt er met toezichthouders gesproken. Het is niet bekend hoe lang Apple verwacht bezig te zijn met het krijgen van de goedkeuring.

In de VS heeft Apple wel een vorm van toestemming: volgens de toezichthouder Food and Drug Administration (FDA) mag de Apple Watch Series 4 als ECG-apparaat verkocht worden. De functionaliteit wordt later dit jaar aan de horloge toegevoegd via een software-update. 

Werking

Door je vinger op de digitale draaiknop te houden aan de zijkant van de Apple Watch, wordt er gemeten of je last hebt van een onregelmatige hartslag. De software in het horloge bepaalt of het verstandig is om naar de dokter te stappen.

Een elektrocardiogram (ECG) laat de elektrische signalen van het hart zien in een grafiek. Een meting maken met de Apple Watch duurt zo'n 30 seconden. Het is mogelijk om de resultaten direct te delen met medische professionals. 

Review: Apple Watch Series 4