Bug met opladen?

'Nieuwe iPhones hebben oplaadprobleem'

Nieuwe iPhones hebben oplaadprobleem
1 oktober 2018 om 11:15
Laatste update: 1 oktober 2018 om 11:44

Sommige exemplaren van de nieuwe iPhone XS en iPhone XS Max kampen met een oplaadprobleem. Als de telefoon in slaapstand is, herkent hij het laadsnoer niet.

Tientallen gebruikers hebben op een Apple-forum geklaagd over de nieuwe iPhone XS en iPhone XS Max. Als de telefoon in slaapmodus staat terwijl een oplaadsnoer wordt ingeplugd, dan wordt het snoer niet herkend. Het gevolg hiervan is dat de iPhone niet wordt opgeladen.

Volgens 9to5Mac zijn er ook oudere iPhones die last hebben van het oplaadprobleem. Dat duidt erop dat het probleem zou kunnen zitten in de recente update van het iPhone-besturingssysteem iOS 12.

5 van de 9

YouTuber Lewis Hilsenteger van het populaire kanaal Unbox Therapy heeft het euvel aangetoond in een video. In zijn test gingen vijf van de negen iPhones niet aan bij het inloggen van het oplaadsnoer. 

Meer problemen rond opladen

Sommige gebruikers klagen dat de iPhone XS ook niet oplaadt als hij wordt ontgrendeld. Bij anderen wil de telefoon niet ontwaken als er een snoer ingeplugd zit. Er zijn zelfs gebruikers die een nieuw toestel hebben gekregen, omdat het probleem niet kon worden opgelost. Die nieuwe telefoon had in sommige gevallen weer dezelfde problemen.

Apple heeft nog niet gereageerd op de kwestie. Het lijkt om een softwarefout te gaan, omdat het niet uitmaakt wat voor oplaadsnoer er wordt gebruikt. Ook komt het euvel niet voor bij draadloos opladen.

Zwakkere ontvangst wifi en 4G

Er zijn meer problemen gemeld door de eerste eigenaren van de iPhone XS en XS Max. Zo hebben sommige toestellen last van onbetrouwbare wifi- en 4G-verbindingen, die soms wegvallen terwijl oudere iPhones in dezelfde omgeving nog wel een signaal hebben. Ook zouden de nieuwe iPhones regelmatig een zwakkere signaalsterkte dan oudere modellen hebben. De oorzaak zou een probleem met de antennes in de XS en XS Max zijn. 

Oplossing: software-update of vervangen

Het gebeurt vaker dat nieuwe smartphones vlak na de release met allerlei problemen kampen, die vervolgens met een software-update weer zijn te verhelpen. In sommige gevallen gaat het echter om hardware-problemen, waardoor de toestellen vervangen moeten worden.

Kijk ook: eerste indruk van iPhone XS en XS Max.

Volg het Bright YouTube-kanaal voor meer tech-video's.