Microsoft-app laat telefoons met Windows-computers samenwerken
Your Phone op Windows

Microsoft-app laat telefoons met Windows-computers samenwerken

03-10-2018 06:46 Laatste update: 10:16

Microsoft heeft een nieuwe smartphone-app aangekondigd, waarmee telefoonfuncties en informatie vanaf smartphones makkelijker op Windows 10-computers te gebruiken zijn.

Microsoft wil smartphones en Windows-computers beter laten samenwerken. Het bedrijf liet hiervan dinsdagavond meerdere nieuwe toepassingen zien tijdens een presentatie die samenviel met het uitbrengen van de najaarsupdate van Windows 10

Onderdeel van die update is de nieuwe app Your Phone. De app biedt meerdere functies die werken in combinatie met Windows-computers, maar ze verschillen tussen Android en iOS. Zo is het met Android-telefoons mogelijk om sms'jes te ontvangen en te versturen vanaf Windows-computers. Ook zijn met Android-smartphones makkelijker beelden van de telefoon op de computer te gebruiken. 

Op iOS is het met de Your Phone-app mogelijk om snel allerlei geopende webpagina's van een iPhone naar een Windows 10-computer te sturen.

Android-apps op de computer

Er komt volgens Microsoft ook een mogelijkheid om het volledige scherm van Android-smartphones op Windows 10 te tonen om zo Android-apps te kunnen gebruiken op computers. Tijdens een demonstratie liet Microsoft zien hoe dat werkt met Snapchat.

Deze 'app mirroring'-functie is nog niet beschikbaar in de Your Phone-app en volgt met een latere update. Microsoft noemde iOS-apps bij deze toepassing niet.

Cloudfunctie voor kopiëren en plakken

Een van de andere nieuwe functies in de Windows 10-update is Cloud Clipboard, waardoor kopiëren en plakken tussen meerdere gesynchroniseerde apparaten werkt. Gebruikers kunnen ook kiezen uit hun geschiedenis van gekopieerde zaken of dingen die ze vaak kopiëren bovenaan de lijst vastpinnen. 

Nieuwe Surface-apparaten

Microsoft kondigde ook meerdere nieuwe Surface-apparaten aan: een nieuwe tablet, laptop, desktop-pc en zelfs een koptelefoon. Die apparaten zijn vanaf 2019 pas in Nederland verkrijgbaar. Het is nog niet bekend wanneer en voor welke prijs de Surface Headphones verschijnen.